logó Kispesti Eötvös József Általános Iskola
1191 Budapest, Eötvös utca 13. tel: 06-1-357-0077

Angol


Angol

Iskolánkban megalakulása óta központi szerepet játszik az angol nyelv tanítása. Az első három évfolyamon játékos formában, dalok és mondókák segítségével ismerkednek a gyerekek a nyelvvel.

4. osztálytól 3-4-5 órában folyik a nyelv tanítása. A hetedik és nyolcadik osztályosok számára nyelvvizsga előkészítőt tartunk és ennek köszönhetően eddig minden, a felkészítőn résztvevő, tanuló sikeres alapfokú nyelvvizsgát tett, melynek árát az iskola alapítványa visszatéríti.

Így a tanulók vizsgarutinra tesznek szert és a vizsga által okozott sikerélmény a továbbiakban is a nyelv tanulására ösztönzi őket.

Minden évben elutaznak tanulóink Angliába, ami az élményen kivül tanulási lehetőséget jelent számukra.

2007. december 11-én a nyolcadik évfolyamos tanulóink egy része (20 tanuló) sikeres Junior nyelvvizsgát tett! A Junior Nyelvvizsga követelményrendszere az Európa Tanács ajánlásai alapján az A2-es szintnek felel meg. (a hatfokozatú skálán) A vizsgafeladatok mind a négy nyelvi készséget mérik. (olvasás, írás, hallás utáni értés, beszéd)

2008.december végén 21 7.,8. évfolyamos tanulónk jelentkezett nyelvvizsgára, akik előtte előkészítőre jártak az iskolába. Sikeresen levizsgáztak.

2009.decemberében 23 tanulónk tett sikeres vizsgát.

2010-ben 14-en nyelvvizsgáztak. (Minden nyelvvizsgára jelentkezett tanulónk!)

2011-ben 19-en tették le az ELTE Idegennyelvű Továbbképző Központja által szervezett Junior nyelvvizsgát,melyről diplomát kaptak.

2012-ben 28 tanulónk teljesítette ezt a szintet.

2013-ban a nyelvvizsgára jelentkezett 12 tanulónk (8.évf.) mindegyike sikeres vizsgát tett.

2014-15. tanévben 17 tanulónk tett sikeres nyelvvizsgát.(szóbeli:86,11%, írásbeli:86,82%)

A nyelvi kompetencia mérésének iskolai átlaga: 76,6% (alap szintű csoportok: 71,9%, emelt szintű csoportok: 78,3%)

GRATULÁLUNK diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

ACES

Academy of Central European Schools

2008.májusában iskolánk megnyerte a bécsi székhelyű,Erste Stiftung által alapított, Academy of Central European Schools (ACES) pályázatát.

A pályázat angol nyelvű és a programok is e nyelven folynak.

Címe: Tanuljunk meg együttélni: interkultúrális párbeszéd Európában

A programot 2008. szeptember és március között bonyolítottuk le.

118 pályázatból 32 nyert ,ebből 7 magyar iskola, ezek közül az egyik az Eötvös József Általános Iskola.

Természetesen több magyar iskola szerepel partneriskolaként ebben a projectben, ahol mi koordinátor iskola vagyunk, a project írói és vezetői.

A program három részből állt.
- Felkészítés a programra. Az ACES Salzburgba szervezett egy találkozót a győztes projectek résztvevőinek szeptember 29-október 3. között.
- A program lebonyolítása.
- Az elvégzett munka értékelése. Konferencia Budapesten 2009. május 25-28.

Két partneriskolánk van, egy Bosznia-Herzegovinában és egy Montenegróban. Velük végeztük a munkát. A mi diákjaink október 10-19-ig voltunk Boszniában és Montenegróban. A partneriskolák 2009. március 1-8-ig voltak Budapesten. Iskolánk 11 tanulója utazott ki először Bosznia-Hercegovina Spirage nevű községébe. Gyönyörű napokat töltöttünk el testvériskolánk, a Petar Kocic szervezésében.Továbbutaztunk Montenegróba. A másik partneriskolánk,az O.S. OKTOIH iskola a fővárosban,Podgoricában található. Itt is kitüntetett kedvességgel fogadtak minket. A két országban összesen őt újság,két televizió csatorna és két rádióadó közölt híradást programjainkról. Mindkét országban láthattuk a Világörökséghez tartozó nevezetességeket. Mostarban az Öreg-hidat, Montenegróban a Kotori-öblöt és Kotor ősi városát. Gyerekek nagyon hatékonyan gyakorolhatták az angol nyelvet, mivel ez volt a kommunikáció egyetlen eszköze. Márciusban mi fogadtuk partnereinket. A programsorozat remekül sikerült, igen hasznos volt a külföldi és a magyar diákoknak egyaránt!

Szerző: KEJÁI

Közzétéve: 2018-03-01 09:26:17

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.