logó Kispesti Eötvös József Általános Iskola
1191 Budapest, Eötvös utca 13. tel: 06-1-357-0077

Hagyományaink


Hagyományaink

Szeretettel köszöntöm az iskolánk honlapján!

38 éves hagyományokkal rendelkező általános iskola vagyunk.

Az iskola nevelőtestülete és vezetősége arra törekszik,hogy az életkorukhoz képest jól szocializált, sokoldalú, határozott értékrendet képviselő, érdeklődő, nyitott gyermekeket neveljünk, akik jó eséllyel indulnak az életben való boldoguláshoz.

Iskolafejlesztésünk alapjai, hogy a mindenki által elfogadott értékek mentén haladjunk. Számunkra a legfontosabb értékek a kultúrált viselkedés, az erkölcsi és etikai normák betartása, a tudásvágy- és műveltség megteremtése. A különböző érdeklődésű, eltérő érzelmi, testi fejlettségű, képességű, motivációjú és kultúrájú gyermekek felkészítése az élethosszig tartó tanulásra, a társadalomba történő majdani beilleszkedésre.

Az informatika, az angol, a magyar, a matematika, a futsal és a fitnesz kiemelt területeink. Az oktatás színvonalának magas szinten tartása közös érdekünk, melyet a csoportbontások is elősegítenek. A 2009-2010. tanévtől bevezettük a kompetencia alapú oktatást, a kooperatív tanulási technikák használatát az oktatásban. A 2013-2014. tanévtől bevezetésre került az első és az ötödik évfolyamon (majd felmenőrendszerben) az erköcstan és a hittan oktatása. Célunk a különböző műveltségi területek alkalmazható tudást adó tanítása, a mozgás a sport szeretete, az egészséges életmód megismertetése, a környezettudatos életforma megalapozása. 2013-2014. tanévtől folyamatosan részt veszünk a minden gyerek tanuljon meg úszni programban.

Iskolánkban hivatalosan is átadásra került az iskolai tankert , 2014. 09.02-án.
A 2014-2015. tanévben elnyertük az örökös ÖKO iskola címet.
Intézményvezető


Az iskolánk neve és címe:
Kispesti Eötvös József Általános Iskola 1191 Budapest Eötvös u.13.
ÖKO iskola
ACES (Academy of Central European Schools)
TÁMOP 3.1.4. kistérségi koordinátorok hálózati pontja.

Az iskola 1980-ban nyitotta meg kapuit. A lakótelepre folyamatosan költöztek be a lakók. Az első tanévben 246 fő járt az iskolába és a 8. osztály nem indult ,mert a nagyobb gyerekek visszajártak régi iskolájukba. A beköltözésekkel együtt folyamatosan emelkedett a tanulói létszám. A legmagasabb 1986-ban volt 1093 fővel. A nagy demográfiai hullám (800 fő feletti) 9 évig tartott. Ma 423 fő jár az iskolánkba.(az esti tagozattal együtt) 1981-től az iskola angol tagozatos. Az itt kialakított hagyományok alapján az egyik oktatási profil továbbra is az angol nyelv emelt szintén történő tanítása, melyet folyamatosan egészítettünk ki az informatikával,(1996 óta) majd a futsal és a fitnesz oktatásával. (2009 óta) 1995 óta folyik integrált oktatás az Eötvösben. Az iskola alapításának 13. évében 1993. május 6-án felvette Eötvös József nevét. Ezzel megkezdődött a névadó hagyományok megalapozása, melyet folyamatosan bővítünk. A 20. évforduló alkalmával új elismerési formát alapítottunk a diákok és a dolgozók számára. A 20 éve iskolánkban dolgozók az Eötvös Gárda tagjainak sorába lépnek. Jelenleg 16 nevelő és 3 technikai dolgozó alkotja ezt a közösséget.

Tanév végén a búcsúzó 8. osztályosok közül a legkiválóbbak az Eötvös emléklap, illetve az Eötvös emlékérem elismerésben részesülnek, továbbá a 2008. tanévtől az erre érdemes tanulóink az ÖKO környezetért végzett munkájért emlékérmet kapnak. Hagyományosan vidám, jó hangulatú iskolát igyekszünk teremteni. Ennek köszönhető az az érzés, melyről Dinya Dávid volt 8. osztályos tanuló az alábbiakat mondta: "...tanulni, okosodni bármely iskolában lehet, igazi közösséggé kovácsolódni azonban nem. Úgy érzem, hogy az ebben az iskolában eltöltött 8 évünk erősítette bennünk az együvé tartozás tudatát." A 2007-2008. évtől az - eddigiek mellett - további hagyományteremtő programokkal gazdagítottuk az iskolánk életét, ezek:
- a karácsonyi ünnepeket megelőző "elvarázsolt hét",
- szülők- tanárok tematikus alapítványi bálja,
- az ÖKO-hét programsorozata,("Lekvároskert" program megvalósítása az iskola udvarán)
- családbarát iskola,
- témahetek,
- projekt hónap,
- évadzáró kavalkád (szülők-gyerekek-tanárok),
- iskolanyitogató programok novembertől-áprilisig,
- egészséges kínálatú iskolai büfé kialakítása, melynek támogatására pályázatot nyújtottunk be, ezt a pályázatot meg is nyertük! Gyermekbarát büfét működtetünk.
- a 2009-2010. tanévtől futsal-fitnesz oktatásával bővítjük az iskola kínálatát. Mindezeket segíti a 2009.nyarán elkészült műfüves pályánk,
- a " Moccanj!" program keretében súlyfelesleggel küzdő gyermekek életminőségét kívánjuk javítani. Saját , általunk kialakított gyógytestnevelés teremben tartjuk a foglalkozásokat, a kerületi úszodába járnak a programban résztvevő tanulók. A szülőknek előadásokon nyújtunk segítséget az egészséges táplálkozási szokások kialakításához. Mindezeket a kerületi önkormányzat támogatja.
2012-ben bekapcsolódtunk a "Határtalanul" programba. Azóta is minden tanévben elutaznak hetedikeseink valamelyik szomszédos országba.

A 2009-2010. tanévtől a kompetencia alapú oktatás bevezetése(TÁMOP), és az ehhez kapcsolódó programok: szülők iskolája, témahét, családbarát iskola..Az iskolai tananyag feldolgozását nagyban megkönnyítette a 2010-ben vásárolt interaktív táblánk. A 2015-16-os tanévtől áttérünk az e-naplóra.

Szerző: KEJÁI

Közzétéve: 2018-03-27 10:22:21

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.