logó Kispesti Eötvös József Általános Iskola
1191 Budapest, Eötvös utca 13. tel: 06-1-357-0077

Kispesti Eötvös József Általános Iskola


Üzenőfal

A mai kormányinfón elhangzottak értelmében a Kispesti Eötvös József Általános Iskolában is a digitális munkarend 2021.04.07-ig tart.

Gyors intézkedést követel:

Ügyelet – kérjük a szülőket, jelezzék még a mai napon az osztályfőnöknek, ki kér ügyeletet erre az időszakra, vagy egy részére. Később lehet módosítani.
Ebédbefizetés - jelezzék még a mai napon az osztályfőnöknek, ha meg akarják tartani az ebédbefizetést, mert:
iskolai ügyeleten vesznek részt, az iskolában étkeznek el kívánják vinni az ebédet A két választás közül írják be, melyiket szeretnék.

A többieknek központilag lemondjuk az étkezést.

Ahol nincsenek meg a szükséges technikai feltételek a digitális oktatáshoz, ott a tanuló vagy ügyeletbe jöjjön, vagy kérjen segítséget az osztályfőnökön keresztül. A mai és a holnapi napon 6-18 óráig vagyunk nyitva. A gyerekeknek vagy a szülőknek lehetősége van hazavinni az itt maradt felszerelést.

Részletes tájékoztatást később nyújtunk.

Üdvözlettel,

Vezetőség


Tisztelt Szülők!

2021. március 2-tól 5-ig a Covid-helyzetre való tekintettel az 1-2.évfolyamon rendkívüli szünetet, a 3-8. évfolyamon digitális oktatást rendelünk el.

Az 1-2. évfolyamon tanítás nem lesz, az elmaradt órákat a tanév során bepótoljuk.

A digitális oktatás felülete a tanév elején kialakított classroom-rendszer. (...@eotvos19.com)

A 3-4.évfolyamon a tanítók értesítik a szülőket az online órarendről.

Az 5-8. évfolyamon a honlapon található felsős órarend szerint tartjuk az online órákat, melyeket pirossal jelöltünk. A feketével jelölt órákra feladatokat küldünk.

A fejlesztők és a hitoktatók feladatot küldenek a gyerekeknek.

Kérjük, ha digitális eszköz terén problémájuk adódik, jelezzék az osztályfőnöknek.

Az iskola indokolt esetben ügyeletet biztosít, kérjük, ez iránti igényüket mielőbb jelezzék az osztályfőnököknél! Az ebéd lemondásáról legyenek szívesek gondoskodni!

Vigyázzanak gyerekeikre és magukra!

Üdvözlettel,

Iskolavezetés


Szeretettel meghívjuk Önöket iskolánk honlapján és facebook oldalán egy kis barangolásra.
A színes jelekre kattintva betekintést nyerhetnek az itt folyó munkába.
A képre kattintva indul a virtuális iskolalátogatás.Kedves Szülők!

2020. november 4-én vagy azt követően, a veszélyhelyzet megszűnéséig kiállított, illetve kiállításra kerülő, diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolások a kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek, a kiállított igazoláson megjelenő érvényességi időtől függetlenül. A hatályos jogszabályok, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedési szolgáltatásokért felelős szakterületével történt egyeztetések alapján a tanulók a veszélyhelyzet Iktatószám: ONYK/429-1/2021 Tárgy: veszélyhelyzeti rendelkezések Tel.: +36 1 374 2157 E-mail: igazolvany@oh.gov.hu 2 megszűnését követő 60 napig vehetik igénybe az utazási kedvezményeket a 2019/2020. tanévben kiadott érvényesítő matricákkal. A kedvezményt azon tanulók is a meghosszabbított időtartamig vehetik igénybe, akiknek a jogviszonya a 2019/2020. tanévben lezárult, és rendelkeznek diákigazolvánnyal.

Üdvözlettel,

Dufek János


Leendő első osztályosok és szüleik részére

Tisztelt Szülők!

Az iskolák életét, a kialakult kapcsolattartási formákat megváltoztatta az egy éve tartó Covid vírus jelenléte. Így jövendő első osztályosaink és szüleik részére nem tudtuk biztosítani az iskola és tanítóink megismerését, ezt szeretnénk ezen az úton pótolni.
Iskolánk a Kispesti Eötvös József Általános Iskola közlekedési szempontól kedvező helyen található, így a gyerekek reggeli érkezése és délutáni távozása könnyen összeegyeztethető a munkába járással. Több iskolai specialitással várjuk a hozzánk érkezőket.
Ezek:
- 1. osztálytól biztosítjuk tanulóinak részére az angol nyelv oktatását. Évtizedes múltra tekint vissza az angol nyelvvizsga letételének lehetősége 8. osztályban. Büszkék vagyunk arra, hogy a vizsgázó tanulóink jelentős része alapfokú képesítést szerez, 1-2 fő pedig eléri a középfokú szintet.
- Informatikát szintén az 1. osztálytól tanítunk bontott csoportban. Tanulóinkat két jól felszerelt informatikaterem szolgálja ki. 7. osztályban vizsgázó tanulóink ECDL vizsgát tesznek.
- A sportot szerető gyerekek részére hoztuk létre 11 éve futsal-fitnesz sportprogramunkat. A programban részt vevő gyerekek részére a heti 5 testnevelés óra keretén belül 2 sportórát biztosítunk, valamint délutáni edzéseket tartunk, versenyeken indulunk.
- Nagy figyelmet fordítunk a tantárgyak oktatásának színvonalára, a képesség szerinti fejlesztésre és felzárkóztatásra.

Legnagyobb értékünk gyermekszerető nevelőtestületünk, melyből a leendő két, első osztályos, fantasztikus tanító néni bemutatkozása következik a linkekre kattintva.

Lőrincz Péterné Ági néni
Tóth Andrea Andi néni
Kedves Szülők!

Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva, Kispest Önkormányzata támogatja a Kispesten lakó rászoruló családok iskolába járó gyerekeinek étkezési költségeit. A támogatásról szóló tájékoztatók az alábbi linkeken érhetők el: 1.
Tájékoztatás étkezési támogatás igényléséről
2.7. sz. melléklet, kérelem és útmutató a kitöltéshez

A kitöltendő nyilatkozat és a tájékoztató a kérelem kitöltéséhez a portán elérhető 2021. 02. 17-től
Köszönöm.
Dufek János


Tisztelt Szülők!

Január 11-től, hétfőtől változás lesz az élő órák megtartásában. Ahogy eddig is, a Coviddal kapcsolatos karantén, önkéntes karantén, illetve tartós betegség miatt otthon tartózkodók részére biztosítjuk az élő órákba való bekapcsolódást. A tanuló így visszajövetele után részt tud venni az iskolai munkában. Csatoljuk az új órarendet.
Az Angol Nyelvtudásért Alapítvány segítségével vásároltunk egy térmikrofont, melynek segítségével az osztálytársak szóbeli munkája is követhető lesz. Folyik a többi mikrofon beszerzése.

Üdvözlettel,
Dufek János
Tisztelt Szülők!

A GESZ tájékoztatóját ide kattintva olvasható el.EBÉDBEFIZETÉS 2021.
EÖTVÖS ISKOLAFEBRUÁRRA

01.19. KEDD 7-10 ÓRÁIG
01.26. KEDD 7-10 ÓRÁIG (PÓT)

MÁRCIUSRA

02.16. KEDD 7-10 ÓRÁIG
02.23. KEDD 7-10 ÓRÁIG (PÓT)

ÁPRILISRA

03.16. KEDD 7-10 ÓRÁIG
03.23. KEDD 7-10 ÓRÁIG (PÓT)

MÁJUSRA

04.20. KEDD 7-10 ÓRÁIG
04.27. KEDD 7-10 ÓRÁIG (PÓT)

JÚNIUSRA

05.18. KEDD 7-10 ÓRÁIG
05.25. KEDD 7-10 ÓRÁIG (PÓT)


Készpénzes ebédbefizetésre csak a fenti időpontokban van lehetőség!

Kedves Diákjaink, Tisztelt Szülők!

A covid helyzet miatt sok, elsősorban felsős diákunk, rövidebb-hosszabb ideig otthon maradásra kényszerül. Az ő haladásuk érdekében az elméleti tárgyak tanóráinak nagy részét élő közvetítéssel tartjuk. Kérjük, hogy otthon tartózkodó diákjaink - egészségügyi helyzetük szerint - mindenképpen vegyenek részt ezeken az órákon, megjelenésüket feljegyezzük. Azokra az elméleti órákra, melyek nem élők, vagy kapnak a gyerekek feladatot a classroomban, vagy házi feladatot a krétán keresztül.

A kapcsolat a ...@eotvos19.com e-mail címhez rendelt classroomon keresztül jön létre. Akadály esetén kérünk e-mailt, hogy a fellépő technikai problémákat meg tudjuk oldani.

A program indul 2020.12.03-án, csütörtökön. A felsős órarendet az iskola honlapjának bal oldali menüoszlopában találják, pirossal jelöltük az élő közvetítéssel megtartott tanórákat.

Reméljük, hasznos és zökkenőmentes lesz az élő órákon való részvétel.

Jó egészséget kívánunk minden családnak!

Üdvözlettel,

Tantestület


Kedves Szülők!

A tornaterem felőli kapu 15.45-től 16.15-ig lesz nyitva.
Akiket érint: 3.a, 3.b, 4.a, 4.b, 4.c, 5.c és a hatodik évfolyamot.
16:15 óra után a főbejáraton lehet kikérni a gyerekeket.
Köszönjük szépen a megértésüket!


Tisztelt Szülő!

Az online fogadóórákkal kapcsolatban a korábbi tájékoztatást a következő információkkal egészítjük ki:
Az online fogadóóra lebonyolításának feltétele, hogy telefonra vagy tabletre a google-meet alkalmazást le kell tölteni.
A tanulók @eotvos19.com végződésű e-mail címére és jelszavára lesz szükség, ezeket megtalálják az informatikafüzetben.
A belépés linkjét erre az e-mail címre fogják megkapni.
- Amennyiben a pedagógus ütemezve adta meg a belépési lehetőséget, úgy a link feladatként jelenik meg a kapott e-mailben. Ez néhány perccel az Önök által megjelölt időpont előtt fog megtörténni. Ezután csak rá kell kattintani a linkre.
- Ha e-mailben magát a linket kapják meg, erre abban az időpontban kell rákattintani, amikor bejelentkeztek a pedagógusnál, sem előbb, sem később.


Bízunk a sikerben, köszönjük együttműködésüket!
VezetőségTisztelt Szülők!


Jelentkezés az online fogadóórára:
Jövő héten tartjuk az online fogadóórát. Telefonnal, tablettel is kezelhető, csak az iskola honlapjáról lépjenek be, ne az applikációról!
Kérem, figyeljenek rá, hogy ne a tanuló, hanem a szülő jogosultságával lépjenek be a felületre. Amennyiben nincs saját hozzáférésük a naplóhoz, vagy elfelejtették, írjanak az eotvos@iskola.kispest.hu e-mail címre és pontosan fogalmazzák meg, mi a probléma. Igyekszünk gyorsan válaszolni.
Amikor a pedagógusok kijelölik az időpontokat, Önök tájékoztató e-mailt kapnak.
Az iskola honlapjáról lépjenek be a KRÉTA naplóba, - INFORMÁCIÓK - FOGADÓÓRA - LEGÖRDÜLŐ LISTA - IDŐPONT KIVÁLASZTÁSÁVAL jelöljék maguknak az időpontot. (10-15 perces felosztásokat alkalmazunk.) A TEREMBEOSZTÁS NE ZAVARJON MEG SENKIT, online lesz a fogadóóra. FONTOS, a sikeres jelentkezésről e-mailt kapnak!


Segítség a kapcsolat létrejöttéhez:
A kollégák többsége az iskolai Classroom Meet-en keresztül veszi fel Önökkel a kapcsolatot az alábbiak szerint:
Szükségük lesz:
1. Gyermekük (...@eotvos19.com) végződésű, az iskola által adott e-mail címére.
2. Ennek az e-mail címnek a jelszavára.
3. 1-2 nappal a fogadóórák előtt lépjenek be erre az e-mail címre azzal az eszközzel, amiről majdan a fogadóórát is bonyolítják. (A gmail biztonsági beállítása miatt ez néha okozhat problémát.)
4. Próbálják ki ismerős szülőtársakkal a felvenni a kapcsolatot a Google meet-en keresztül.

A Fogadóóra:
A jelentkezés alapján a kolléga a Google meet-en, gyermeke (...@eotvos19.com) e-mail címén keresi Önt. A kapcsolat létrejöttével tudnak beszélni. 10-15 perc van egy szülő-pedagógus beszélgetésre.

Tisztában vagyunk vele, hogy ismeretlen utakon járunk, melyen az első lépések bizonytalanok lehetnek. A pandémiára való tekintettel kell ezt a biztonságos utat választanunk. Jelentkezzenek, ha elakadtak, igyekszünk segíteni a probléma elhárításában.
Sok sikert kívánunk az új feladat megoldásához!


Az Eötvös tantestülete
Tisztelt Szülők!

A testhőmérséklet-mérés gördülékenyebb lebonyolítása végett
október 7-től az alsó tagozatos gyerekek a főbejáratnál,
felső tagozatos tanulóink a testnevelésterem felől léphetnek be az intézménybe.
Vezetőség


Tisztelt Szülők, Pedagógusok!


Továbbítom az EMMI-től érkezett állásfoglalást. Kérem az ebben foglaltak betartását.

"A VIII/5222-1/2020/KOAT iktatószámon nyilvántartott, az EMMI által küldött, módosított intézkedési terv alapján ismételten hívja fel a szülők figyelmét arra, „hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, az NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni."

Köszönettel,
Dufek János


Tisztelt Szülők!

A délutáni tanulási idő zavartalan lefolyása érdekében, diákjainkat kizárólag 15:45-től lehet elvinni a napköziből.
A kikérés és eltávozás a következőképpen történik:

Első, második évfolyam, 5.a, 5.b a főportánál.

Harmadik, negyedik évfolyam, 5.c és a hatodik évfolyamok a tornateremnél.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük.
Iskola vezetősége


Szülői nyilatkozat Covid-19
Felmentési kérelem délutáni foglalkozások alól

A családok a következő kedvezményeket vehetik igénybe:
NYILATKOZAT ÉTKEZÉSI DÍJKEDVEZMÉNYRE VALÓ JOGOSULTSÁGRÓL

Köszönjük!

Szerző: KEJÁI

Közzétéve: 2021-03-04 13:26:31

Tartalom

Alapítvány

A Kispesti Eötvös József Általános Iskola alapítványának adatai, dokumentumai, hírei és felhívásai.
Alapítvány részletesen...

Galéria/Videók

Képgalériánk. Iskolánk eseményei képekben.
Galéria/Videók részletesen...

Iskolanyitogató

A Kispesti Eötvös József Általános Iskola 37 éves hagyományokkal rendelkező intézmény. 478 tanulónk 11 alsó és 8 felső tagozatos osztályban tanul.
Iskolanyitogató részletesen...

Díjazott Eötvös diákok

Díjazott Eötvös diákok részletesen...

Díjazott pedagógusok

A Kispesti Eötvös József Általános Iskolában tanárai számára átadott Miniszteri Dicséretek országos és helyi díjak, oklevelek.
Díjazott pedagógusok részletesen...

Etika/Hit- és erkölcstan

Etika/Hit- és erkölcstan részletesen...

Hónap legjobb tanulói

Hónap legjobb tanulói részletesen...
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.